Британія заявила про можливе втручання Росії та Китаю в голосування за Brexit

Британія заявила про можливе втручання Росії та Китаю в голосування за Brexit

Укрінформ
Іноземні держави, такі як Росія і Китай, могли втручатися в процес голосування на референдумі про вихід Великобританії з Європейського Союзу (Brexit).

Про це повідомляє видання The Guardian з посиланням на парламентську комісію, що розслідувала причини збоїв у роботі сайту, на якому громадяни Британії реєструвалися для участі у референдумі.

"Комісія не встановила, хто може бути відповідальним (за збої у роботі сайту - ред.), але зазначила, що Росія і Китай використовують метод кібератак, заснований на розумінні психології мас і на тому, як використовувати окремі особистості у своїх інтересах", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в Росії і Китаю вже був досвід проведення кібератак під час президентських виборів у США і Франції з метою впливу на них.

У звіті парламентської комісії йдеться, що причиною виходу сайту з ладу стала DDoS-атака з використанням ботнетів.

7 червня, за 100 хвилин до припинення реєстрації для участі в референдумі, урядовий сайт став недоступний. Реєстрація була продовжена, однак існували побоювання, що кілька десятків тисяч жителів Великобританії через збій не змогли скористатися правом голосу.

Водночас уряд заявив, що в останній день більше 500 тисяч осіб намагалися зареєструватися на референдум, що є безпрецедентним сплеском попиту.

На результати референдуму, зазначається у звіті, збої в роботі сайту не вплинули.

Референдум про вихід Великобританії з ЄС відбувся 23 червня 2016 року. За те, щоб країна припинила членство в Євросоюзі, проголосували 52 відсотки учасників референдуму.

Фото: Geert Vanden Wijngaert/AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-