Росія вдається до нових спроб впливу на Захід — розвідка Нідерландів

Росія вдається до нових спроб впливу на Захід — розвідка Нідерландів

Укрінформ
Служба розвідки та безпеки Нідерландів (AIVD) відзначає збільшення цифрових атак та спроб підпільного політичного впливу, значною мірою з Росії.

Про це йдеться у щорічному звіті організації, опублікованому у вівторок, повідомляє голландське видання Dutchnews.

"Намагаючись відновити образ наддержави, Росія не зупиняється перед використанням технік холодної війни, як, наприклад, підпільного політичного впливу. Росія, таким чином, використовує свободи, запропоновані відкритим демократичним західним суспільством", - цитує видання звіт.

Як зазначається, йдеться, зокрема, про поширення дезінформації та пропаганди, яка має широкий вплив через інтернет, та використання Росією фейкових акаунтів, щоб контролювати публічну дискусію в соцмережах.

"Ситуація є однією з "далекосяжних та наполегливих цифрових шпигунських атак". Водночас, класичні шпигуни також ведуть активність у Нідерландах", - пише медіа з посиланням на звіт AIVD.

Видання Dutchnews відзначає, що минулого лютого в американській газеті The New York Times було опубліковано статтю, де йшлося, що противники Угоди про асоціацію Україна-ЄС використовували під час кампанії до голландського референдуму так звану "українську команду", групу емігрантів-симпатиків Росії, які, представляючись українцями, допомагали агітувати проти асоціації.

Як повідомляє видання, у звіті AIVD також йдеться, що відносини Нідерландів із Росією опинилися "під тиском" після російської критики щодо професіоналізму та правдивості нідерландського розслідування щодо збиття Боїнга МН-17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-