Російська пропаганда

Російська пропаганда "труїть" фейками американців - сенатор США

Укрінформ
Масове поширення спрямованої дезінформації Росії в американському медіа-просторі, а також у соціальних мережах підриває довіру американців до національних засобів масової інформації та змушує розглядати вигадані "новини" як альтернативну точку зору.

На цьому наголосив під час засідання Комітету з питань розвідки Сенату США віце-голова Комітету сенатор Марк Уорнер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Росія постійно прагне зменшити й підірвати нашу довіру до американських ЗМІ, розмиваючи розуміння того, що є правдою, а що ні. Російські пропагандистські агентства, такі як Russia Today та Sputnik успішно створюють і поширюють дезінформацію серед американської аудиторії в пошуках кращого результату для Москви", - зауважив віце-голова Розвідувального комітету США.

Він підкреслив, що ця російська "пропаганда на стероїдах" була розроблена, щоб отруїти національне мовлення в Америці. "Росіяни застосовують тисячі інтернет-тролів і бот-мереж для просування дезінформації та підробних новин достатньо потужно, концентруючи свої зусилля на соцмережах Twitter і Facebook, заповнюючи наші соціальні медіа дезінформацією", - зазначив законодавець.

Ці фейкові новини і дезінформація потім підхоплюється американськими ЗМІ та поширюється в інтернеті, що "має потенційний вплив на мільйони американців".

Це не інсинуації чи помилкові твердження, це те, що насправді відбувається у США, підкреслив американський сенатор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-