Словацький TASR розірвав угоду з кремлівським пропагандистом Sputnik

Словацький TASR розірвав угоду з кремлівським пропагандистом Sputnik

Укрінформ
Інформаційне агентство Словаччини TASR, що має статус суспільного ЗМІ, розірвало угоду про співробітництво із російським державним радіо та інформагентством Sputnik вже на наступний день після підписання домовленостей.

Рішення про вихід із угоди з російським державним пропагандистом, підписаної 29 березня, у найбільшому словацькому агентстві ухвалили після хвилі публічної критики, що пролунала від представників політичних, громадських та експертних кіл Словаччини, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Це є обурливо і неприпустимо – домовлятися про співпрацю у питанні обміну інформацією із російським державним пропагандистом, метою якого є підірвати європейські цінності та єдність Євросоюзу», - заявив офіційний представник Міністерства закордонних справ Словаччини.

У свою чергу, президент Інституту суспільних проблем (м. Братислава) Григорій Месежніков заявив про намір представників словацьких громадсько-політичних та експертних кіл опублікувати звернення з вимогою розірвати зазначені домовленості, що і сталося вже на наступний день після їх укладання.

Як повідомили російські ЗМІ, 29 березня суспільне інформаційне агентство Словаччини TASR та російське радіо й інформагентство Sputnik підписали угоду про співробітництво у сфері обміну новинами англійською мовою.

Фото: Андрій Левченко  "Пташеня Геббельса – Дмитро Кисельов"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-