У Франції спростували фейк КремлеЗМІ про Фійона

У Франції спростували фейк КремлеЗМІ про Фійона

Укрінформ
Виборча комісія Франції випустила попередження стосовно новин російських ЗМІ, які публікують інформацію про те, що кандидат у президенти Франції від правих "Республіканців" Франсуа Фійон лідирує в передвиборчих перегонах.

У комісії зазначили, що така інформація суперечить соціологічним опитуванням, інформує Reuters.

"29 березня російське прокремлівське інформагентство Sputnik опублікувало новину під заголовком: "Президентські вибори 2017: Фійон повертає лідерство в опитуваннях", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у своїй новині Sputnik посилається на дані базованої у Москві дослідницької компанії Brand Analytics. За інформацією кампанії, заснованої на аналізі французьких соціальних мереж, Фійон лідирує у передвиборчих перегонах.

Так, у своїй заяві виборча комісія Франції зазначила, що Sputnik не може називати дані "опитуванням", так це не є "опитуванням громадської думки", як це визначено законом у Франції.

"Вкрай важливо ставитися до публікацій даного типу з обережністю, тому що громадська думка в ньому не має репрезентативного характеру", - підкреслили в комісії.

Ні Sputnik ні Brand Analytics інформацію наразі не прокоментували.

Раніше у Франції заявляли, що не терпітимуть втручання Росії або будь-якої іншої країни в перебіг президентських виборів і вживуть відповідні заходи в разі необхідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-