Штати запровадили нові санкції проти Північної Кореї

Штати запровадили нові санкції проти Північної Кореї

Укрінформ
Сполучені Штати оголосили про запровадження санкцій проти КНДР через систематичні порушення режимом Пхеньяну резолюцій РБ ООН, розробку ядерної зброї та балістичних ракет.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства фінансів США, поширеному у п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Бюро Міністерства фінансів США з питань контролю за іноземними активами (OFAC) сьогодні внесло до списку санкцій одну установу та 11 фізичних осіб у відповідь на триваючі розробки Північною Кореєю зброї масового знищення й триваючі порушення резолюцій РБ ООН", - йдеться у повідомленні.

У американському мінфіні також підкреслили, що до списку потрапили, в тому числі, агенти режиму КНДР у Росії, Китаї, В'єтнамі та на Кубі, які працюють з метою забезпечення фінансової підтримки або розвитку програми зброї масового знищення.

"Сьогоднішні санкції спрямовані на ліквідацію мереж і методів, які уряд Північної Кореї використовує для фінансування своєї незаконної діяльності у ядерній сфері та розробки балістичних ракет", - зазначив з цього приводу міністр фінансів США Стівен Мнучін.

За його словами, санкції "підкреслюють прихильність нинішньої адміністрації боротьбі із загрозою для Сполучених Штатів, наших союзників і стабільності на Корейському півострові та загалом у Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, що виходить від режиму Кім у Пхеньяні".

Представник США закликав партнерів і союзників "вжити аналогічних заходів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-