Москва

Москва "здивована" новими санкціями США

Укрінформ
Офіційна Москва "здивована та розчарована" у зв'язку із введенням Сполученими Штатами Америки нової порції санкцій проти російських навчальних та оборонних підприємств.

Про це йдеться в коментарі офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової у Фейсбуці.

"Рішення Адміністрації США про введення обмежувальних заходів стосовно низки російських організацій, у тому числі пов'язаних з авіабудуванням та підготовкою фахівців в галузі авіації, викликає подив та розчарування", - заявила Захарова.

За її словами, серйозних проблем ця нова порція санкцій не завдасть, однак, такі кроки Білого Дому не корелюють з його заявами про пріоритетність боротьби з тероризмом і не відповідають інтересам безпеки США.

Як повідомлялося, в суботу Держдеп США ввів санкції проти кількох російських навчальних та оборонних підприємств, а також продовжив термін обмежень стосовно низки компаній, які вже перебувають у списку санкцій. Під розширення санкцій потрапили "Росборонекспорт", зовнішньоекономічне об'єднання "Авіаекспорт", НВО "Базальт", НВО "Конструкторське бюро машинобудування" і 150-й авіаремонтний завод. Також санкції поширилися і на навчальні заклади, які готують кадри для авіації. Це Улянівский інститут цивільної авіації, Уральський тренувальний центр цивільної авіації та Військово-повітряна академія імені Жуковського та Гагаріна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-