Олігархи Путіна воюватимуть з Україною до останнього долара - російський опозиціонер

Олігархи Путіна воюватимуть з Україною до останнього долара - російський опозиціонер

Укрінформ
Бізнес російських олігархів в Україні є "троянським конем" – матеріальною базою, спираючись на яку агресор намагатиметься захопити політичну владу в країні.

Про це у своєму блозі на Gazeta.ua написав соціолог, російський опозиціонер, який живе у Німеччині, брат убитого російського опозиціонера Бориса Нємцова - Ігор Ейдман.

"Наполеону приписують такі слова: "Для війни потрібні три речі: гроші, гроші і ще раз гроші". Для ведення сучасних кремлівських "гібридних воєн" теж, насамперед, потрібні гроші, які необхідно ввезти на територію противника і там легалізувати. У такій війні агресор спочатку вводить у країну "троянського коня", тобто матеріальну базу для агресії, а потім, спираючись на неї, захоплює політичну владу", - заявив Ейдман.

На думку опозиціонера, власність і капітали людей Путіна - як паразит, проникаючи в організм країни-супротивника, руйнує його "імунну систему" і підпорядковує її собі.

"Будь-яка підривна діяльність: підкуп еліти, втручання у вибори, вербування агентів упливу, провокація масових заворушень і т. п. - вимагає великих легальних засобів усередині країни, проти якої ведеться "гібридна агресія". Для цього потрібен "дах" у вигляді власного "законного" бізнесу. Поки що в Україні він працює на путінські інтереси таємно. А потім, у "день X" в офісах комерційних компаній, що належать кремлівським агентам, відкриються віконця, з яких новим "тітушкам" будуть платити гроші, щоб вони нападали на прихильників української незалежності", - наголосив Ейдман.

Російський опозиціонер стверджує, що функціонування такого бізнесу в Україні відбувається через хабарі деяким представникам правлячої еліти.

"Чомусь нічого не чути про персональні санкції проти путінських олігархів, багато з яких прекрасно почуваються в Києві. Ось, наприклад, відомий Олександр Бабаков, найтіснішим чином пов'язаний із Кремлем бізнесмен і політик, що перебуває під санкціями ЄС. В Україні у нього все добре, він тільки розширює свій багатопрофільний бізнес. Бабаков разом із двома іншими пропутінськими бізнесменами, Михайлом Воєводіним і Євгеном Гінером контролюють 10 основних обленерго України. Йому належить також безліч торгових центрів і готелів, у тому числі той, поряд з яким убили Вороненкова", - наголосив Ейдман.

На його думку, путінські "маркітанти гібридної війни" будуть воювати проти України до останнього долара. "А якщо перемога буде за Кремлем, він віддасть своїм вірним бійцям-олігархам в нагороду всю українську економіку, за звичайною своєю рейдерською звичкою, відібравши найбільш ласі шматки у місцевої еліти", - додав Ейдман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-