Авіакомпаніям Британії після Brexit доведеться

Авіакомпаніям Британії після Brexit доведеться "переїхати" до Євросоюзу – ЗМІ

Укрінформ
Керівники ЄС попередили авіакомпанії Великої Британії, що їм потрібно буде перенести свої штаб-квартири або продати акції громадян ЄС, якщо вони хочуть продовжувати літати за маршрутами в континентальній Європі після Brexit.

Про це повідомляє The Guardian.

"Керівникам великих перевізників в ході нещодавніх приватних зустрічей з офіційними особами нагадали, що якщо вони хочуть продовжувати працювати на маршрутах по всьому континенту, наприклад літати з Мілана до Парижа, то вони повинні мати значну базу на території ЄС і більшість їхньої частки капіталу в акціях повинна належати власникам в ЄС", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перевізники, скоріше за все, проведуть реструктуризацію, яка матиме економічні наслідки для Британії, в тому числі такі, як втрата робочих місць.

Втім, з іншого боку, жорстка лінія Євросоюзу може сприяти тому, що Британія змінить національні правила. Не виключається також, що деякі авіакомпанії можуть створити свої власні британські філії.

Як повідомляється, можливість таких компаній як easyJet працювати на маршрутах в ЄС є важливою частиною їхньої бізнес-моделі, і, з огляду на це, вони можуть погодитись інвестувати за межами Великої Британії, щоб зберегти частку ринку.

Деякі авіакомпанії вже почали шукати альтернативні штаби, і вивчають, як вони могли б забезпечити, щоб більшість їхніх акцій належали власникам в ЄС. У свою чергу інші поки що сподіваються, що Єврокомісія буде гнучкою стосовно правил чинної авіаційної угоди.

Так, на даний момент 84% акцій easyJet належать власникам у ЄС, втім після Brexit ця частка знизиться до 49%. Частка капіталу зареєстрованої в Дубліні авіакомпанія Ryanair - 60% - наразі належить власникам в ЄС, однак після виходу Британії зі складу блоку ця частка знизиться до 40%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-