Потік біженців на болгарсько-турецькому кордоні скоротився на 80%

Потік біженців на болгарсько-турецькому кордоні скоротився на 80%

Укрінформ
Кількість мігрантів із країн Близького Сходу і Північної Африки, які нелегально перетинають болгарсько-турецький кордон, скоротилося на 80% порівняно з 2016 роком.

Такі дані оприлюднив міністр оборони Болгарії Стефан Янєв під час спільної з міністром МВС Пламеном Узуновим інспекційної поїздки на кордоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«У результаті порівняльного аналізу можна з упевненістю констатувати істотне скорочення кількості нелегальних мігрантів, які перетинають болгарсько-турецький кордон. Наприклад, якщо з січня по березень 2016 року кількість затриманих нелегальних мігрантів становила близько дев'яти тисяч осіб, то за цей же період поточного року на кордоні було затримано лише 749 мігрантів», - повідомив міністр.

Глава оборонного відомства також заявив, що наразі Болгарія має всі необхідні ресурси для захисту державного кордону.

Глава МВС Узунов, на свою чергу, підкреслив, що ці цифри свідчать про скорочення кількості нелегальних мігрантів, які прибувають в Болгарію, майже на 80%.

Міністри висловили впевненість, що до кінця травня цього року буде завершено будівництво паркану на болгарсько-турецькому кордоні.

Фото: DHA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-