Британія поновить розшук зниклої 10 років тому дівчинки

Британія поновить розшук зниклої 10 років тому дівчинки

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ Британії продовжить розслідування зниклої в Португалії у 2007 році трирічної британки Мадлен Маккейн. Для цього додатково виділять 103 тисячі доларів.

Про це повідомляє ВВС

"Розслідування триває. Ми не готові обговорювати слідчі дії до їхнього завершення", - зазначили у Скотланд-Ярді.

За даними газети Sunday Express, слідчі хочуть допитати одного чоловіка, який, за їхньою інформацією, був неподалік від місця події під час викрадення Мадлен, а потім теж пропав.

Трирічна Мадлен Маккейн зникла ввечері 3 травня 2007 року в португальському місті Прая да Луж. За словами батьків дівчинки, вони залишили дитину спати в котеджі, який вони знімали, пішли в ресторан, а коли повернулися додому, Мадлен там уже не було. Очевидці казали, що бачили, як якийсь чоловік ніс дитину в піжамі в сторону моря.

Під час розслідування підозрювали й батьків, проте пізніше правоохоронці спростували чутки про те, що батьки могли бути причетні до зникнення дитини.

У Португалії цю справу закрили влітку 2008 року через нестачу доказів. Після закриття справи батьки Мадлен заявили, що не припинять власного розслідування.

У 2011 році Скотланд-Ярд почав розслідування під назвою "Операція Гранж" за запитом Терези Мей. Тоді вона була міністром внутрішніх справ. До слідчої групи увійшло 28 детективів, які зосередилися на версії викрадення Мадлен незнайомцем.

У 2012 році британська поліція зробила заяву, що є підстави вважати, що Мадлен жива. Тоді ж поширили зображення дівчинки з урахуванням можливих вікових змін.

У листопаді 2013 року Британії вдалося переконати поновити розслідування португальською поліцією. Пізніше слідчі двох країн об'єднали свої зусилля.

Фото: EVERTON FOOTBALL CLUB HANDOUT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-