Канадський політик: Майбутнє України – ключове для миру у світі

Канадський політик: Майбутнє України – ключове для миру у світі

Укрінформ
Міжнародна спільнота повинна забезпечити контроль уряду України над усією територією держави.

Про це йдеться у передвиборній програмі кандидата на посаду глави Консервативної партії Канади Кріса Александера.

«Майбутнє України буде ключовим для міжнародного миру та безпеки, включно із майбутнім успіхом НАТО та ЄС. <…> Канаді та її партнерам важливо й надалі залишатися залученими, аби упевнитися, що Україна має повний контроль над усією своєю територією; сповна інтегрується у європейські та євроатлантичні інституції; успішно реформує свою економіку, державний сектор та судову гілку влади, а також забезпечує процвітання і краще життя своєму народу», - йдеться у документі.

Александер також висловив занепокоєння через незаконні дії Росії та нестачу політичної волі глав західних держав протидіяти їм. «Путін здійснив агресію тому, що не зміг передбачити народне повстання проти українського президента Януковича та помітив нестачу у США та союзників по НАТО політичної волі протидіяти його військовим діям», - зазначається у програмі.

Кандидат у лідери консерваторів додав, що «ця російська войовничість не є поодиноким випадком». «Вона демонструє серйозне посилення зусиль Москви із підтримки та посилення сепаратистських анклавів Придністров’я, Абхазії та Південної Осетії», - наголошує Александер.

Нагадаємо: вибори лідера Консервативної партії Канади відбудуться у травні цього року. Наразі партія є другою за чисельністю у федеральному парламенті Канади та має титул офіційної опозиції. Поки що єдиного лідера серед кількох кандидатів на голову партії немає, однак Кріс Александер, який займав посад міністра громадянства та імміграції у попередньому канадському уряді, має гарні шанси на перемогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-