Суд заборонив турецьким міністрам виступати в Німеччині без дозволу

Суд заборонив турецьким міністрам виступати в Німеччині без дозволу

Укрінформ
Федеральний конституційний суд Німеччини у Карлсруе постановив, що федеральний уряд правомочний накладати заборону на виступи членів турецького кабміну на території країни.

Про це повідомляє DW з посиланням на вердикт, оприлюднений прес-службою КС.

Постанова, зокрема, свідчить, що ні положення Основного закону ФРН, ні норми міжнародного права не дозволяють главам іноземних держав та членам урядів в'їжджати на територію Німеччини для подальшого виконання службових обов'язків без відповідного узгодження з федеральними органами влади.

Заступник офіційного представника уряду ФРН Ульріке Деммер, коментуючи постанову суду, повідомила, що поки ніяких заборон на в'їзд іноземних політиків у ФРН вводити не планується. При цьому вона звернула увагу на особливу важливість захисту свободи вираження думок.

Після відмови трьох німецьких міст проводити агітаційні заходи турецьких міністрів президент цієї країни Реджеп Тайіп Ердоган порівняв політику ФРН щодо Анкари з діями націонал-соціалістів. "Ваші методи нічим не відрізняються від нацистських", - заявив він у неділю, 5 березня, в Стамбулі.

Агітаційна діяльність турецьких політиків у Німеччині не забороняється як така - йдеться про дотримання німецьких законів і норм, пояснив, у свою чергу, міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель.

Як повідомляв Укрінформ, 16 квітня в Туреччині відбудеться референдум щодо конституційних змін, завдяки яким країна може перетворитися в президентську республіку. За це і агітують нинІ члени турецького уряду в країнах, де живуть багато їх співвітчизників, які мають право голосу.

У Німеччині заплановані, за повідомленнями німецьких ЗМІ, 30 агітаційних заходів за участю турецьких політиків. І це незважаючи на те, що мінімум чотири подібні зустрічі в різних містах вже були скасовані через загрозу зіткнень між прихильниками і супротивниками референдуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-