У Швейцарії скасували виступ Чавушоглу перед турецькою громадою

У Швейцарії скасували виступ Чавушоглу перед турецькою громадою

Укрінформ
Швейцарська поліція скасувала заплановану на п'ятницю промову міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу перед турками, які живуть тут, про референдум за внесення поправок до Конституції країни.

Про це повідомляє Reuters.

«Швейцарська поліція скасувала заплановану на п'ятницю промову турецького політика, який хотів згуртувати підтримку серед експатріантів у голосуванні за збільшення повноважень президента Тайіпа Ердогана», - йдеться в повідомленні.

Поліція послалася на «суттєві загрози для безпеки», вирішивши скасувати вечірній захід у північному кантоні Аргау.

Нагадаємо, глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу шукає нове місце для проведення заходу в неділю після того, як один готель неподалік Цюріха відмовився проводити його з міркувань безпеки, а альтернативний готель у місті Вінтертур був відхилений, як неприйнятний.

16 квітня в Туреччині відбудеться референдум про конституційні зміни, завдяки яким країна може перетворитися на президентську республіку. За це і агітують нині члени турецького уряду в країнах, де багато їх співвітчизників мають право голосу.

У Німеччині заплановані, за повідомленням німецьких ЗМІ, 30 агітаційних заходів за участю турецьких політиків. І це незважаючи на те, що мінімум чотири подібні зустрічі в різних містах вже були скасовані через загрозу зіткнень між прихильниками і противниками референдуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-