Мей закликала ЄС посилити боротьбу з російською пропагандою на Балканах

Мей закликала ЄС посилити боротьбу з російською пропагандою на Балканах

Укрінформ
Британський прем'єр Тереза Мей закликала Європейський Союз до тіснішої співпраці з західнобалканськими країнами для ефективного протистояння "кампаніям дезінформації" з боку Росії.

Зокрема, вона навела за приклад ймовірну спробу перевороту в Чорногорії, інформує ВВС Україна 

Виступаючи на зустрічі з лідерами ЄС в Брюсселі, Мей попередила, що дедалі більша нестабільність в регіоні загрожує колективній безпеці Євросоюзу.

"У світлі ймовірних спроб влаштувати переворот у Чорногорії я закликаю нас усіх зробити більше для протидії російським кампаніям дезінформації, які дестабілізує ситуацію, і зробити більш очевидним наш інтерес до співпраці з цим регіоном", - заявила британський прем'єр.

 Мей також повідомила, що Британія має намір збудувати більш тісні зв'язки з країнами цього регіону, а в наступному році прийме у себе саміт Західних Балкан.

Співпраця у сфері безпеки з балканськими країнами торкнеться, зокрема, боротьби з організованою злочинністю, корупцією і кібератаками.

Як повідомлялося, наприкінці лютого спецпрокурор Чорногорії Мілівое Катніч звинуватив російські спецслужби в причетності до організації гаданої спроби держперевороту в Чорногорії. Москва вчергове відкинула ці звинувачення, назвавши їх "голослівними".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-