Мей застерігає шотландський уряд від будь-яких політичних ігор

Мей застерігає шотландський уряд від будь-яких політичних ігор

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що шотландська правляча партія SNP має "тунельне бачення" щодо питання незалежності та застерегла від будь-яких політичних ігр.

Про це вона сказала в інтерв'ю BBC.

"Я не можу нічого зробити з відчуттям, що SNP має тунельне бачення щодо незалежності. Насправді, мені здається, що люди хочуть, щоб уряд SNP займався питаннями, які мають бути вирішені на щоденному рівні", - зазначила Мей, додавши, що це такі питання як економіка та освіта.

Мей також відкинула заяви, що вона обрала "жорсткий" варіант Brexit, заявивши, що уряд притримується формату, який був би вигідним для всього Сполученого Королівства.

При цьому Мей переконана, що люди в Шотландії не хочуть нового голосування щодо незалежності, однак не відповіла, чи буде надано згоду, якщо шотландський парламент оголосить другий референдум.

Як повідомлялося, на відміну від британців, які більшістю голосів підтримали Brexit, шотландці проголосували за те, щоб залишитися в ЄС.

Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що Brexit знову поставив на порядок денний питання щодо незалежності Шотландії, зокрема, якщо уряду Британії не вдасться запобігти варіанту  "жорсткого Brexit".

У 2014 році на референдумі більшість у Шотландії  проголосувала "проти" незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-