Держдеп офіційно звинуватив Москву в порушенні договору щодо скорочення ракет

Держдеп офіційно звинуватив Москву в порушенні договору щодо скорочення ракет

Укрінформ
Державний департамент США офіційно звинуватив Російську Федерацію в порушенні Договору про скорочення ракет середньої та малої дальності (РСМД) на тлі оприлюднених даних американської розвідки про приховане розгортання в Росії крилатих ракет.

Відповідну заяву озвучив у середу під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"На наше переконання, Росія продовжує порушувати свої зобов'язання в рамках Договору (РСМД)", - заявив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що ця позиція офіційного Вашингтона була визначена ще за підсумками минулого року.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в середу під час слухань у Комітеті з питань Збройних сил Палати представників США заступник глави Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Пол Селва заявив, що росіяни не збираються виконувати досягнутих домовленостей щодо скорочення стратегічних ракет.

Нагадаємо: минулого місяця NYT оприлюднила дані, згідно яких Росія таємно розгорнула на своїй території два дивізіони крилатих ракет, заборонених спільним договором. За інформацією американської розвідки, це крилаті ракети SSC-X-8. Згодом "X" був вилучений зі звітів розвідки. Це означає, що ракетні системи можуть бути готовими до застосування та вже не перебувають у стадії розробки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-