Штати не бачать наміру Росії виконувати договір СНО – американський генерал

Штати не бачать наміру Росії виконувати договір СНО – американський генерал

Укрінформ
Американське військове командування після обговорення з росіянами розгортання ними крилатих ракет у порушення Договору про стратегічні наступальні озброєння (СНО) так і не побачили намірів Москви виконувати досягнуті домовленості.

Про це заявив у середу під час слухань у Комітеті з питань Збройних сил Палати представників США заступник глави Об'єднаного комітету начальників штатів генерал Пол Селва, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми мали нараду з росіянами в межах роботи комітету двосторонніх консультацій, який функціонує в контексті підготовки нового Договору про СНО, висловивши заперечення щодо цього розгортання", - зауважив генерал.

Він підкреслив, що так і не побачив намірів Росії "повернутися до виконання" договору. Водночас, генерал зауважив, що тиск на РФ у цьому питанні з боку міжнародної спільноти і безпосередньо США є недостатнім.

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця з'явилася інформація, що Росія таємно розгорнула на своїй території два дивізіони крилатих ракет, заборонених Договором про СНО. За інформацією американської розвідки, це крилаті ракети SSC-X-8. Але згодом "X" був вилучений зі звітів розвідки. Це означає, що ракетні системи можуть бути готовими до застосування та вже не перебувають у стадії розробки.

Нинішній президент США Дональд Трамп у одному з інтерв'ю назвав це порушенням "великої угоди" та зауважив, що обов'язково обговорить це питання з президентом Росії, "якщо і коли" вони зустрінуться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-