Трамп знову хоче посилити ядерний потенціал США

Трамп знову хоче посилити ядерний потенціал США

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив у четвер, що хоче посилити американський ядерний арсенал для забезпечення переваги Сполучених Штатів у світі.

Про це він сказав в інтерв'ю інформагентству Reuters.

"Ми ніколи не відставатимемо від будь-якої країни, навіть якщо це дружня країна, ми ніколи не будемо відставати в питаннях ядерної потужності. Було б чудово, щоб мрія здійснилася, щоб жодна країна не мала ядерну зброю, але якщо країни його матимуть, ми будемо мати перевагу над усіма", - зазначив Трамп.

При цьому президент не уточнив, від яких країн відстають США.

Водночас, Трамп негативно висловився щодо повідомлення про таємне розгортання в Росії крилатих ракет в порушення Договору про контроль над озброєннями. Він зауважив, що має намір обговорити це питання під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним, якщо вона відбудеться.

Крім того, глава Білого дому заявив, що в Вашингтоні "дуже злі" на Північну Корею через випробування нею балістичних ракет. За його словами, Сполучені Штати прискорять розгортання систем ПРО для захисту союзників США в регіоні - Південної Кореї і Японії.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року, ще до інавгурації, Дональд Трамп вперше після свого обрання заявив, що Америка повинна посилити свій потенціал ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-