У Гамбурзі скасували агітаційний виступ голови МЗС Туреччини

У Гамбурзі скасували агітаційний виступ голови МЗС Туреччини

Укрінформ
Запланований на 7 березня виступ міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу на мітингу в німецькому Гамбурзі скасували.

Про це повідомляє DW.

Причиною ухваленого в понеділок, 6 березня, рішення стали міркування безпеки.

За словами речниці адміністрації одного з районів міста, залу, у якій планували проведення акції, закрили через несправність системи протипожежної сигналізації, повідомляє інформагенція dpa.

Гамбург став четвертим німецьким містом, де були скасовані виступи турецьких високопосадовців на підтримку конституційної реформи в Туреччині. Рішення муніципалітетів викликали гостру дипломатичну суперечку між Анкарою та Берліном. Президент Реджеп Таїп Ердоган закинув ФРН повернення до "нацистських практик", тоді як Німеччина відкинула критику як "абсурдну".

Виступи в Німеччині важливі для представників турецької влади, оскільки у країні проживає близько 1,4 мільйона турків, які матимуть право голосу на референдумі. Голосування щодо реформи, яка значно посилить повноваження президента Туреччини, призначене на 16 квітня. Загалом у ФРН проживають близько трьох мільйонів осіб турецького походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-