Прем'єр-міністр Туреччини пояснив переваги сильної влади

Прем'єр-міністр Туреччини пояснив переваги сильної влади

Укрінформ
Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що перехід до президентської системи правління вирішить проблему тероризму в країні, і закликав підтримати зміни до конституції на референдумі в квітні.

З таким закликом він звернувся до тисяч прихильників правлячої Партії справедливості і розвитку на стадіоні в Анкарі, повідомляє агентство Анадолу.

«Поплічники терористичних організацій роблять активні кроки з протидії ухваленню поправок в основний закон Туреччини, і це не випадково. Зміни в конституцію щодо переходу до президентської системи правління в Туреччині вирішать проблему тероризму в країні», - зазначив Йилдирим.

За його словами, пропоновані зміни до конституції – це історичний шанс.

«Завдяки сильній владі підуть у небуття спроби переворотів і маніпулювання владою в Туреччині. Ніхто і ніколи більш не зможе чинити тиск на країну. Нова система зміцнить економіку, сформувавши більш стійку базу розвитку Туреччини», - заявив прем'єр.

Як відомо, схвалена турецьким парламентом реформа передбачає значне розширення повноважень президента. В разі підтримки на референдумі 16 квітня запропонованих змін президент зможе керувати за допомогою указів, призначати і звільняти міністрів, а також розпускати парламент.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-