Туреччина визначилась із референдумом за розширення влади Ердогана

Туреччина визначилась із референдумом за розширення влади Ердогана

Укрінформ
Голова Вищої виборчої комісії Туреччини Саді Гювен заявив, що конституційний референдум у країні відбудеться 16 квітня 2017 року.

Про це повідомляє агентство Анадолу.

За словами Гювена, згідно із законодавством референдум проводиться у першу неділю після закінчення 60 днів після оприлюднення рішення в офіційному віснику уряду - Resmi Gazete.

Голова Вищої виборчої комісії повідомив, що в країні офіційно зареєстровано 55 млн 336 тис. 960 виборців, для яких створять 164 тисячі виборчих дільниць.

Голосування за кордоном буде організовано з 27 березня по 9 квітня, а на КПП з 27 березня по 16 квітня.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 10 лютого затвердив законопроект щодо конституційної реформи, яка значно розширить його повноваження.

Зміни дозволять Ердогану видавати укази, встановлювати надзвичайний стан у країні, призначати міністрів і вищих державних чиновників, розпускати парламент і залишитися при владі щонайменше до 2029 року.

Ердоган вважає, що ця реформа дозволить створити стабільність у країні. Представники опозиції вбачають загрозу балансу влади.

Реджеп Таїп Ердоган прийшов до влади у 2003 році. У 2014 він змінив посаду з прем’єр-міністра на президента. За два роки у країні відбулася спроба невдалого військового перевороту. Після цього близько 9 тисяч людей були затримані за підозрою у співучасті. Захід критикує Анкару за порушення прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-