ФРН достроково завершує вивозити золоті резерви з-за кордону

ФРН достроково завершує вивозити золоті резерви з-за кордону

Укрінформ
Німецький федеральний банк (Бундесбанк) оголосив про плани вже нинішнього року завершити заплановане повернення в Німеччину з-за кордону золотих резервів.

Як повідомляє DW, у 2016 році були повернуті золоті злитки, що зберігалися в Нью-Йорку, а в 2017-му з Парижа буде перевезена решта золота.

Таким чином, Бундесбанк випередить власний графік на кілька років. У 2013 році фінансовий регулятор оголосив, що до 2020 року половина німецького золота, що зберігалося за кордоном - в Нью-Йорку, Парижі та Лондоні - повернеться до сховища у Франкфурті-на-Майні. Інша половина залишиться у Федеральному резервному банку в Нью-Йорку і в Банку Англії в Лондоні. Бундесбанк не перевозить все золото в Німеччину, щоб за необхідності мати можливість обміну золотих резервів на іноземну валюту. Оскільки Банк Франції належить до єврозони, як і Німеччина, він більше не буде використовуватися для зберігання золота.

Німеччина володіє другими в світі за розміром золотими резервами - після США. У розпорядженні Бундесбанку майже 3400 тонн золота, які наприкінці 2016 року оцінювалися в 119,3 млрд євро. На 31 грудня 2016 року 1600 тонн золота (47,9%) перебували вже у Франкфурті-на-Майні, 1200 тонн (36,6%) були і залишаться в Нью-Йорку, 432 тонни (12,8%) будуть і далі зберігатися в Лондоні. Решту 91 тонну золота (2,7% загальних запасів) Бундесбанк вивезе з Банку Франції в Парижі протягом 2017 року. На цьому процес перерозподілу золотих резервів буде завершено.

Золоті резерви Німеччини почали формуватися в 1950-х роках в результаті так званого "німецького економічного дива". Тоді ФРН активно міняла долари, отримані завдяки зростанню експорту, на золото в Центробанку США. Таким чином, німецькі золоті резерви з'явилися за кордоном, що в період "холодної війни" розглядалася як більш безпечне місце. У 2012 році в Німеччині почалася суспільна дискусія про те, наскільки безпечно мати резерви за кордоном в нових умовах, після чого Бундесбанк оголосив про перерозподіл золота.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-