Глава бундесверу відвідала в Литві батальйон НАТО

Глава бундесверу відвідала в Литві батальйон НАТО

Укрінформ
Литва знаходиться під захистом найбільшого військового союзу всіх часів - НАТО.

Про це заявила міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн у вівторок у ході візиту в цю балтійську країну, повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Ми сповнені рішучості захистити Литву. Ви знаходитеся під захистом найбільшого військового союзу всіх часів", - заявила фон дер Ляйєн під час відвідання багатонаціонального батальйону в Руклі.

Вона запевнила, що Литва більше не буде одна і їй не доведеться жертвувати своєю свободою і незалежністю.

У свою чергу президент республіки Даля Грібаускайте заявила: "Ми вдячні Німеччині за керівництво багатонаціональним батальйоном у Литві".

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина здійснює керівництво підрозділом НАТО у балтійській республіці, введеним туди у відповідь на побоювання з приводу загрози з боку Росії. З 1000 військовослужбовців багатонаціонального батальйону 450 - солдати бундесверу. Перший контингент прибув у Литву минулого тижня.

Під час візиту не обійшлося без казусів: у транспортного літака A400M, на якому прибула фон дер Ляйєн, зламався двигун. Машину, для якої це був перший політ, довелося залишити в аеропорту Каунаса. А делегація повернулася у Берлін на старому літаку німецьких ВПС.

Як відомо, Airbus A400M на сьогодні вважається найсучаснішим військовим транспортником у світі.

Фото: АР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-