На початку лютого у Литву прибудуть понад 450 німецьких військових

На початку лютого у Литву прибудуть понад 450 німецьких військових

Укрінформ
У Литву на літаках і потягах 1-10 лютого прибудуть понад 450 німецьких військових з технікою, які ввійдуть до міжнародного батальйону НАТО, що дислокується у країні.

Про це повідомляє Міністерство оборони Литви.

"З 1 по 10 лютого солдати мотострілецького батальйону з устаткуванням прибуватимуть у Литву з Графенвера (Баварія - ред.) повітрям і залізницею. Більш як 450 німецьких солдатів з озброєнням і понад 100 військових машин складуть єдиний маневрений підрозділ НАТО, посиливши передовий батальйон, дислокований у Литві, що включає також голландських, норвезьких військовослужбовців", - говориться в повідомленні.

Уточнюється, що передислокацію німецького підрозділу роти литовськими дорогами здійснюватиме рота бельгійських логістів, яка прибула в Литву минулого тижня. Німецька частина формується переважно із солдатів 12-ї механізованої піхотної бригади, 122-ї механізованого піхотного батальйону бундесвера. Німецькі солдати прибувають у Литву з усіма видами спеціалізованої техніки: БМП Мардер, танками Leopard2 A6, вантажівками та всюдиходами різного призначення.

Протягом усієї присутності у Литві німецькі солдати будуть розгорнуті у Руклі Гаррісон (Rukla Garrison Base Servise, RGBS, військова база матеріально-технічної підтримки, створена у містечку Рукла у 2004 році) й проходитимуть спільні навчання різних рівнів з бельгійськими, голландськими і норвезькими солдатами на полігонах Литовської армії. З литовського боку у цьому військовому тренувальному циклі братиме участь Моторизована піхотна бригада "Залізний вовк".

У червні після завершення формування батальйону у ньому буде більше тисячі військових з кількох країн НАТО. Підрозділом командуватиме Німеччина. У 2017-2018 роках батальйон ще укомплектується представниками Німеччини, Норвегії, Нідерландів, Бельгії, Люксембургу, Хорватії та Франції, в цілому, близько 1200 солдатів.

Як повідомлялося, у контексті російської агресії в Україні та зі зміною ситуації безпеки, на саміті НАТО у Варшаві глави держав і урядів домовилися про посилення союзницької присутності у трьох країнах Балтії та Польщі. Німеччина очолила такий батальйон у Литві, американці - у Польщі, британці - в Естонії, канадці - у Латвії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-