Глава МЗС Латвії: ЄС повинен чітко продемонструвати підтримку України

Глава МЗС Латвії: ЄС повинен чітко продемонструвати підтримку України

Укрінформ
Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевічс 6 лютого взяв участь у засіданні Ради закордонних справ ЄС в Брюсселі, в ході якого обговорено актуальну ситуацію в Україні, в тому числі хід проведених в Україні реформ і надану підтримку ЄС.

Про це повідомляє МЗС Латвії.

"Виконання Мінських угод є головною умовою для того, щоб зберегти територіальну цілісність України і завершити військові дії на сході країни. Європейський Союз повинен зберегти політику санкцій до повного виконання Мінських угод. Підтримка України - це лакмусовий тест на ефективність зовнішньої політики Європейського Союзу, тому важливо обговорити це питання і на наступних нарадах високого рівня між Європейським Союзом і США", - підкреслив Рінкевічс.

Він також закликав країни Нормандського формату зробити все можливе, щоб припинити кровопролиття і нормалізувати ситуацію в Авдіївці та нагадав, що у березні цього року буде вже третя річниця незаконної анексії Криму, тому ЄС слід знову висловити тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

"Реформи в Україні повинні бути пов'язані, в першу чергу, з державою та її мешканцями. Українському народу необхідно чітко продемонструвати підтримку Європейського Союзу і ті переваги, які їй дає тісний діалог з ЄС, тому надання безвізового режиму є одним з таких яскравих прикладів", - підкреслив міністр. Він також закликав завершити процес ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Глава МЗС Латвії звернув увагу на те, що одним з важливих елементів підтримки ЄС України є підтримання стабільності, в тому числі робота Консультативної місії ЄС (EUAM).

"Ми високо оцінюємо значення East StratCom Task Force. Нинішнє загострення ситуації на сході України свідчить про те, що розпочату політику щодо Росії слід продовжувати", - резюмував Рінкевічс.

Нагадаємо: East StratCom Task Force (Оперативна робоча група зі стратегічних комунікацій) - експертна група, створена Європейською службою зовнішньополітичної діяльності у квітні 2015 року на підставі ухваленого на зустрічі Європейського союзу рішення про необхідність «протистояти триваючим дезінформаційним кампаніям з боку Росії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-