У Палаті представників США закликають Трампа дати летальну зброю Україні

У Палаті представників США закликають Трампа дати летальну зброю Україні

Укрінформ
Американський конгресмен, голова Комітету з питань Збройних сил Палати представників США Мак Торнберрі висловив тверде сподівання, що адміністрація Дональда Трампа дозволить поставки летальної оборонної зброї в Україну.

Про це Торнберрі зауважив під час розмови з журналістами в понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Було неймовірним розчаруванням, коли адміністрація Обами не пішла на це", - прокоментував конгресмен відмову попередньої адміністрації Білого дому в запиті України щодо надання їй летальної зброї для протистояння російській агресії.

"Я сподіваюся, що нова адміністрація зробить це", - підкреслив Торнберрі.

Він також зауважив, що питання озброєння України користується двопартійною підтримкою законодавців в обох палатах американського Конгресу.

Заява Торнберрі пролунала на тлі ескалації конфлікту на сході України, яка змусила нову адміністрацію США офіційно відреагувати на ситуацію.

Зокрема, як повідомляв Укрінформ , минулого четверга постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі зробила заяву в Раді Безпеки ООН з цього приводу.

"Ми хотіли б, щоб наші відносини з Росією були кращими, втім похмура ситуація на сході України вимагає явного й чіткого засудження російських дій", - заявила представник Сполучених Штатів. Вона також назвала неприпустимими спроби Росії анексувати Крим та заявила про збереження санкцій, поки півострів не повернеться під контроль України.

Тим часом, голова військового комітету в Сенаті США Джон Маккейн також виступив із закликом дати Україні летальну зброю.

"Бурхлива кампанія Володимира Путіна щодо дестабілізації та розчленування суверенного народу України не зупиниться доти, поки він (Путін – ред.) не зустріне сильної і рішучої відповіді",- наголосив у цьому зв'язку сенатор.

Фото: Breaking Defense

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-