Новий постпред США при ООН: Росія має припинити агресію на Донбасі, Крим – це Україна

Новий постпред США при ООН: Росія має припинити агресію на Донбасі, Крим – це Україна

Укрінформ
Постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі, яка щойно замінила на цьому посту Саманту Пауер, під час першого виступу в Раді Безпеки ООН підтвердила позицію нової адміністрації США щодо засудження російської агресії проти України, а також у питанні окупації українського Криму.

Про це вона заявила під час засідання Радбезу в четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Шкода, що під час мого першого виступу тут мені доводиться засуджувати агресивні дії Росії. Шкода тому, що це повторює багато ситуацій впродовж багатьох років, коли представники США мусили це робити. Так не мало би статися. Ми хотіли б, щоб наші відносини з Росією були б кращими, втім похмура ситуація на сході України вимагає явного й чіткого засудження російських дій", - заявила представник Сполучених Штатів.

Вона закликала російське керівництво негайно зупинити ескалацію насильства. "США стоять разом з народом України, який понад три роки страждає від окупації та військової інтервенції Росії", - наголосила Гейлі.

Американський дипломат також наголосила, що схід України – не єдина частина країни, яка страждає від агресивних дій РФ.

"США продовжують засуджувати та закликають негайно припинити російську окупацію Криму. Крим є частиною України. Наші санкції, пов'язані з Кримом, діятимуть, поки Росія не поверне контроль над півостровом Україні", - констатувала представник США в ООН.

Вона також заявила, що чіткий шлях для врегулювання ситуації на Донбасі – це повна імплементація Мінської угоди. "США продовжують підтримувати ці домовленості", - заявила Гейлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-