Польща пояснила оточенню Трампа потребу санкцій проти Росії

Польща пояснила оточенню Трампа потребу санкцій проти Росії

Укрінформ
Введення санкцій проти Росії не є “знаряддям відплати”, а юридичним кроком у відповідь на порушення нею міжнародного права.

Про це під час зустрічі у Вашингтоні з радником президента США Дональда Трампа Майклом Флінном заявив міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, інформує tvn24.

“Ми (Польща – ред.) підкреслили, що санкції проти Росії не є знаряддям відплати, а юридичним механізмом”, - повідомив Щерський у коментарі польським ЗМІ.

Польський міністр поінформував, що з Флінном він обговорив широке коло питань, зокрема й регіональної безпеки, ескалацію напруги на сході України.

Під час зустрічі він також порушував питання повернення з Росії до Польщі уламків розбитого президентського Ту-154М. “Я йому сказав: ця справа призводить до того, що повернення до політики довіри (з Москвою – ред.) є неможливим кроком”, - підкреслив Щерський.

Міністр канцелярії президента Польщі передав раднику Трампа запрошення для президента США в липні до Польщі на саміт країн “Міжмор’я” від імені президентів РП і Хорватії Анджея Дуди і Колінди Грабар-Кітарович.

“Запрошення було прийнято, і тепер ми очікуємо на відповідь президента Трампа”,- підкреслив Щерський.

За його словами, Флінн запевнив, що Вашинтон не переглядатиме рішення варшавського саміту НАТО, на якому було вирішено посилити військову присутність Альянсу на східному фланзі.

Щерський повідомив, що радник президента Трампа пообіцяв: присутність американських військ у Польщі буде “постійним елементом польсько-американських відносин”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-