Brexit пройшов перше читання в британському парламенті

Brexit пройшов перше читання в британському парламенті

Укрінформ
План британського прем’єр-міністра Терези Мей із виходу Великобританії з Європейського союзу отримав перше схвалення в парламенті.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Депутати Палати громад 1 лютого підтримали проект закону 498 голосами проти 114, які відмовилися підтримати документ", - йдеться у повідомленні.

Документ ще має бути схвалений у другому і фінальному читанні, щоб набути чинності.

24 січня Верховний суд Великої Британії ухвалив рішення, згідно з яким Кабінет міністрів країни не може почати процедуру виходу країни з Європейського Союзу без згоди парламенту.

У постанові суду йдеться про те, що оскільки вихід з ЄС змінює закони Великої Британії, початок процедури так званого Brexit повинен схвалити парламент, навіть незважаючи на те, що на підтримку виходу з Євросоюзу виступила більшість учасників референдуму влітку минулого року.

Прем’єр-міністр Британії Тереза Мей раніше заявляла, що її кабінет має намір встигнути ініціювати процедуру виходу з ЄС відповідно до статті 50 Лісабонського договору до кінця березня.

Багато депутатів Палати громад виступають проти виходу країни з ЄС, проте більшість представників провідних партій заявляють, що будуть поважати волю народу, висловлену на референдумі в червні 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-