МЗС Польщі: немає підстав для скасування санкцій проти Росії

МЗС Польщі: немає підстав для скасування санкцій проти Росії

Укрінформ
Наразі не має підстав для скасування санкцій проти Росії. Необхідною передумовою для їх відміни є виконання Москвою Мінських домовленостей.

Про це заявив заступник глави МЗС Польщі Конрад Шиманський, інформує інтернет-видання Wnp.pl.

“Поки що немає причин, щоб відміняти це рішення (пр. введення санкцій – ред.). Підставою для відміни санкцій залишається виконання Мінських домовленостей. Це є також і польською позицією”, - заявив Шиманський.

За його словами, Польща у питанні санкцій займає рішучу позицію. Він наголосив, що на всіх європейських зустрічах Варшава підкреслює, що санкції як і конфронтація з Росією не є самоціллю. “Але в даному випадку усі елементи санкційного режиму є пропорційною відповіддю на те, що робить Росія, особливо в Україні, а й загалом”,- наголосив Шиманський.

Він додав, що Росія продовжує тестувати Захід на його міцність і здатність реагувати на різні ситуації. Йдеться, зокрема, про порушення повітряного і морського простору в районі Балтійського моря чи стратегію Росії в Сирії. Він зауважив, що це не є однозначними підставами для санкцій, але це створює певний клімат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-