Прем'єр Литви розповів, навіщо паркан на кордоні з РФ і Білоруссю

Прем'єр Литви розповів, навіщо паркан на кордоні з РФ і Білоруссю

Укрінформ
Огорожа, яку Литва планує звести на кордоні з Росією і Білоруссю, перш за все необхідна для забезпечення економічної безпеки країни і ЄС.

Про це заявив прем'єр-міністр Саулюс Скверняліс, повідомляє портал Delfi.

"У нашій програмі чітко вказано: мета - щоб до 2020 року кордон з Білоруссю і  Калінінградською областю  (РФ. - Ред.) охоронявся за допомогою сучасних засобів. Це забезпечить перш за все нашу економічну безпеку, і якщо говорити про нелегальну міграцію, то ці питання теж були б вирішені", - сказав Скверняліс.

За його словами, ці засоби необхідні і для того, щоб гарантувати контроль східного кордону Євросоюзу (ЄС). Донині на суші державний кордон був помічений тільки спеціальними знаками і смугою контрольного сліду шириною 13 метрів.

Раніше повідомлялося, що в 2017 році Вільнюс вперше виділить 3,6 млн євро на будівництво стіни на кордоні з російським ексклавом – Калінінградською областю. Латвія і Естонія також або вже побудували огорожі на кордоні з Росією, або планують це зробити. Латвія, зокрема, будує огорожу заввишки близько трьох метрів на кордоні з Росією і Білоруссю. Основна мета - боротьба з нелегальною імміграцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-