Повноваження для Ердогана: референдум хочуть провести до 17 квітня

Повноваження для Ердогана: референдум хочуть провести до 17 квітня

Укрінформ
Турецька урядова Партія справедливості і розвитку планує у період з 26 березня до 16 квітня провести референдум щодо запропонованих конституційних поправок, що офіційно розширять повноваження президента країни.

Про це повідомляє Turkish Minute

"Дата проведення референдуму буде оголошена, коли поправки, які повинні бути представлені президенту Реджепу Таїпу Ердогану 23 або 24 січня, будуть затверджені Ердоганом", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у президента є 15 днів, щоб підписати закон або відправити його назад до парламенту. Якщо закон буде схвалено, то референдум має бути проведено в першу неділю через 60 днів після публікації закону в офіційному віснику.

Раніше повідомлялося, що турецький парламент у неділю, 15 січня, схвалив у першому читанні останні дві з 18 поправок до конституції, які запропоновані правлячою Партією справедливості і розвитку і передбачають розширення повноважень президента.

Тепер усі 18 поправок мають пройти друге читання у парламенті, ця процедура розпочнеться з середи, 18 січня. Для схвалення змін необхідно не менш як 330 голосів депутатів.

Правляча партія планує завершити всю процедуру до 21 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-