У Франції підліткам заборонили залишати країну без згоди батьків

У Франції підліткам заборонили залишати країну без згоди батьків

Укрінформ
У Франції набула чинності заборона для неповнолітніх самостійно виїжджати за межі країни, не маючи при собі письмового дозволу батьків.

Про це повідомляє Міжнародне французьке радіо.

Таким чином влада Франції намагаються завадити молодим людям виїжджати до місць бойових дій, зокрема в Ірак або Сирію.

Заборона на закордонні поїздки для неповнолітніх без дозволу батьків у Франції існувала до 2012 року, але була скасована. В контексті постійної терористичної загрози влада країни повернулася до нього.

Письмовий дозвіл батьків повинно містити точне зазначення строку, на який неповнолітній залишає Францію. Максимальний строк, визначений законом - один рік. Заборона залишати територію без дозволу батьків стосується не тільки громадян Франції, а й неповнолітніх будь-якого громадянства, що живуть на території країни.

«Забороною на виїзд ми зможемо перешкодити їм повертатися з наміром чинити тут теракти», - розповів в ефірі France Info П'єр-Анрі Бранде, прес-секретар МВС Франції. «Ми ускладнимо їм завдання адміністративними процедурами, - пояснює представник МВС, - все це входить у рамках боротьби з терористами».

Як повідомляє France-Presse, на кінець жовтня 2016 року владі Франції були відомі 1 860 неповнолітніх з радикальними ісламістськими поглядами. Восени французькі спецслужби оцінювали кількість неповнолітніх, які вирушили з Франції в Сирії та Іраку в зону бойових дій в 400 осіб. Спецслужби отримали докази участі в бойових діях 19 з них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-