Курц: Протидія радикалізації молоді - серед пріоритетів Австрії в ОБСЄ

Курц: Протидія радикалізації молоді - серед пріоритетів Австрії в ОБСЄ

Укрінформ
Одним з пріоритетів головування Австрії в Організації з безпеки і співробітництва в Європі у 2017 році стане боротьба з радикалізацією і тероризмом.

Про це сказав глава МЗС Австрії Себастьян Курц, представляючи у четвер у Відні пріоритети свого головування в організації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо зосередити нашу увагу не лише на військових конфліктах на теренах ОБСЄ, а й на боротьбі з радикалізацією і екстремізмом", - сказав Курц.

За його словами, з цією метою вперше було введено посаду спеціального уповноваженого голови з протидії радикалізації, на яку було призначено професора лондонського Королівського коледжу Петера Науманна.

Курц також поінформував, що понад 10 тис. громадян країн ОБСЄ брали участь у вбивствах у Сирії та Іраку. "Вони - загроза нашому суспільству, коли повертаються", - наголосив він.

Міністр переконаний, що  з тероризмом треба боротися не тільки військовими засобами в Сирії та Іраку, а перш за все слід вести превентивну роботу, щоб молоді люди не примикали до радикальних угруповань. І Австрія взялася підготувати рекомендації у цій сфері, які будуть розповсюджені серед країн-членів.

Під час свого головування Австрія має намір провести 4 регіональні семінари на тему радикалізації молоді – в регіоні Західної Європи, Чорного моря, Центральної Азії та Західних Балкан. Крім того, передбачається разом з чеським головуванням у комітеті міністрів Європейської ради провести конференцію на ту ж тему, а у травні - антитерористичну конференцію, зазначив глава австрійського МЗС.

Крім боротьби з радикалізацією пріоритетами Австрії як голови ОБСЄ стануть врегулювання криз і відновлення довіри. Відень готовий, за словами Курца, стати "будівельником мостів" взаєморозуміння і місцем діалогу заради того, щоб протистояти спільним викликам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-