У центрі Белграда в нелюдських умовах живуть 1500 біженців - ЗМІ

У центрі Белграда в нелюдських умовах живуть 1500 біженців - ЗМІ

Укрінформ
Уряд Сербії і міська влада Белграда потрапили під хвилю критики у зв'язку з нелюдськими умовами в белградському таборі для біженців.

Неподалік автобусного вокзалу сербської столиці живуть близько 1500 осіб, переважно з Афганістану і Пакистану, які опинилися в Сербії на шляху до Євросоюзу, пише місцеве видання Vreme.

Серед них близько 200 дітей, в тому числі і ті, що подорожують самі. Вони не мають шансів продовжити рух, тому що їх країни вважаються в ЄС "безпечними". Крім того, Угорщина відмовляється пропускати на свою територію більше 10 біженців за день, у вихідні прохід через кордон і зовсім закритий.

"Там немає ні електрики, ні опалення, ні туалетів, медична допомога не надається. Люди сплять, загорнуті в ковдри, на крижаному бетоні. Диво - те, що при температурі у мінус десять ще ніхто не помер", - наводить повідомлення DW.

Уряд, зі свого боку, відкидає звинувачення. "У центрах прийому біженців достатньо місця", - заявив в неділю міністр праці Александар Вулин в ефірі національного телебачення, підкресливши, що самі мігранти не бажають туди заселятись. За даними правозахисників, втім, ці центри заповнені вщерть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-