В ООН занепокоєні загибеллю мігрантів у зв'язку з морозами у Європі

В ООН занепокоєні загибеллю мігрантів у зв'язку з морозами у Європі

Фото
Укрінформ
В ООН заявили про складну ситуацію та загибель біженців та мігрантів у зв'язку із похолоданням у країнах Європи та закликають уряди країн робити більше для їх порятунку.

Про це повідомляє Reuters.

"Діти особливо схильні до респіраторних захворювань у такий час. Йдеться про порятунок життя, а не про червоні лінії та збереження бюрократичних механізмів", - заявила речниця ЮНІСЕФ Сара Кров на брифінгу у Женеві.

За її словами, надзвичайно важка ситуація спостерігається у Греції.

Речниця УВКБ ООН Сесіль Поіллі повідомила, що зафіксовано п'ять випадків смертей від холоду.

За її словами, близько однієї тисячі людей, у тому числі діти, перебувають у неопалюваних тентах та спальних корпусах на грецькому острові Самос. Водночас протягом останніх кількох днів сотні інших були переміщені у більш придатні помешкання на островах Лесбос та Хіос.

Як зазначається, у Сербії близько 80% з 7,300 шукачів притулку мешкають у опалюваних організованих державою притулках, однак близько 1200 людей ночують в неорганізованих місцях у Белграді.

"Зважаючи на складні зимові погодні умови, ми надзвичайно занепокоєні повідомленнями, що в усіх країнах вздовж західнобалканського маршруту продовжують витісняти біженців та мігрантів з їхніх територій до сусідніх країн", - заявила Поіллі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-