Міжнародний комітет Сенату США поповнився активним противником агресії РФ

Міжнародний комітет Сенату США поповнився активним противником агресії РФ

Укрінформ
Американський сенатор-республіканець Роб Портман, відомий своєю активною позицією проти агресії Росії та підтримкою України, увійшов до нового складу Комітету з питань міжнародних відносин Сенату США, який скоро розглядатиме кандидатуру Рекса Тіллерсона на посаду державного секретаря.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я послідовно висловлювався за відновлення провідної ролі Америки у світі, і я радий отримати можливість відігравати більш активу роль у цих зусиллях", - заявив законодавець у офіційній заяві щодо його призначення в Комітеті.

Він підкреслив, що має намір відстоювати інтереси, "починаючи від триваючої агресії з боку Росії в Східній Європі, підтримки нашого друга і союзника Ізраїлю, до тривожного розвитку ситуації в Південно-Китайському морі".

При цьому, республіканець, якого прираховують до "яструбів" американської політики, розкритикував вісім років зовнішньої політики адміністрації Обами, назвавши її "невдалою" та слабкою. Він пообіцяв докласти всіх зусиль як в Конгресі, так і в роботі з адміністрацією Трампа, щоб виправити це.

Невдовзі Комітет з питань міжнародних відносин Сенату США має провести слухання щодо призначення на посади в новій адміністрації Білого дому номінантів на ключові посади на зовнішньополітичному напрямі. Одним із основних має стати розгляд кандидатури керівника корпорації ExxonMobil Рекса Тіллерсона на посаду глави Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-