Сенат США розгляне законопроект із протидії пропаганді Кремля

Сенат США розгляне законопроект із протидії пропаганді Кремля

Укрінформ
Сенат США розгляне новий законопроект, спрямований на покращення результатів боротьби з «пропагандою і дезінформацією», поширюваною з Росії, Китаю та інших країн.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Законопроект має назву «Про протидію інформаційній війні», його подання відбувається на фоні зростаючих запитів в Конгресі і в багатьох європейських столицях, щоб зробити більше для боротьби з іноземними кампаніями з дезінформації», - йдеться у повідомленні.

В обгрунтуванні до документа вказано, що «Росія, зокрема, - через демонстрацію своїх дій в Україні, так і на периферії Європейського Союзу і НАТО - стривожила законодавців і політиків по обидва боки Атлантики».

Законопроект був запропонований сенатором-республіканцем Робом Портманом та сенатором-демократом Крісом Мерфі. У документі, окрім інших заходів з протидії, передбачено створення Центру для аналізу інформації та реагування на зусилля іноземних урядів в інформаційній війні. Серед завдань цього центру вказано обробку та поширення матеріалів роз'яснювального та аналітичного характеру, спрямованих на боротьбу з пропагандою і дезінформацією, спрямованою проти США, їх союзників і партнерів.

Як відомо, вчора співробітники латвійської поліції затримали скандально відомого журналіста телеканалів «Russia Today» і "Звєзда" Грема Філліпса.

Фото: ukraineunderattack.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-