Сенатори США закликали Європейську Раду продовжити санкції проти Росії

Сенатори США закликали Європейську Раду продовжити санкції проти Росії

Укрінформ
Комітет Сенату США з питань міжнародних відносин звернувся до президента Європейської Ради Дональда Туска із закликом до ЄС продовжити санкції проти Росії, пов'язані з її збройною агресією в Україні.

Текст документа поширив офіс керівництва Комітету в понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми пишемо, щоб закликати Європейську Раду продовжити санкції ЄС проти Росії цього місяця. За доповідями СММ ОБСЄ, щонайменше 122 українських військовослужбовця були вбиті та понад 700 отримали поранення з моменту оголошення 1 вересня 2015 року угоди про припинення вогню", - наголошується в документі.

При цьому підкреслюється, що Росія не виконала основних положень Мінської угоди, в тому числі відведення всіх важких озброєнь та безперешкодного та безпечного доступу СММ ОБСЄ.

"Вкрай важливо, щоб США і ЄС підтримували євроатлантичну солідарність на тлі кричущого нехтування Росією своїх зобов'язань за Мінськими угодами, а також триваючої незаконної окупації Криму", - заявили автори послання.

У Комітеті зауважили, що постійні атаки об'єднаних російсько-сепаратистських сил змусили Україну закрити КПП на лінії розмежування та обмежили доступ гуманітарних вантажів до людей, які її потребують.

Крім того, в документі наголошується, що "Росія повинна звільнити всіх, кого утримує в порушення Мінських домовленостей. Полегшення санкцій може бути пов'язано лише "з прогресом з боку РФ у реалізації мирних домовленостей", нагадали в американському Сенаті.

"З огляду на серйозність триваючих порушень Росії та агресії проти України, в тому числі окупації Криму в повне порушення норм міжнародного права, ми закликаємо Європейську Раду продовжити санкції проти Росії, поки вона повністю не виконає свої міжнародні зобов'язання", - підсумовується у зверненні.

Лист підписали шість сенаторів, у тому числі Бен Кардін, Джон Маккейн, Ричард Дурбін, Роб Портман, Дженні Шахін та Рон Джонсон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-