Штайнмайєр назвав умови для поступового скасування санкцій проти РФ

Штайнмайєр назвав умови для поступового скасування санкцій проти РФ

Укрінформ
ЄС має повинен поступово відмовитися від санкцій, введених проти Росії через агресію в Україні, за наявності істотного прогресу в мирному процесі.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр, повідомляє Reuters.

"Санкції не є самоціллю. Вони повинні швидше дати стимули для зміни поведінки", - сказав він місцевому виданню RedaktionsNetzwerk Deutschland у неділю.

За словами міністра, він виступає за поступове скасування санкцій, якщо Москва продемонструє, що виконує свою частину у реалізації Мінського мирного плану. "Підхід все або нічого, навіть якщо це звучить добре, не спрацює", - додав Штайнмайєр.

При цьому глава МЗС Німеччини відкинув критику на свою адресу, що він веде себе як "адвокат Кремля".

"Ми як і раніше повинні бути в змозі дійти спільної думки, якщо ми хочемо знайти рішення для інших великих конфліктів", - додав Штайнмайєр, маючи на увазі війну в Сирії, де Росія активно підтримує президента Башара Аль-Асада проти різних повстанських груп.

"Ми повинні бути в змозі знайти спільне бачення, якщо ми хочемо знайти рішення для інших великих конфліктів", - додав Штайнмайєр, вказуючи на громадянську війну в Сирії, де Росія активно підтримує президента Асада проти різних повстанських угруповань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-