Ізраїль обвинуватив Обаму в ініціюванні «ворожої» резолюції в Радбезі

Ізраїль обвинуватив Обаму в ініціюванні «ворожої» резолюції в Радбезі

Укрінформ
Адміністрація президента США Барака Обами вступила у таємну змову із Палестиною, аби ухвалити резолюцію Ради Безпеки ООН щодо ізраїльських поселень.

Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, повідомляє Reuters.

«Згідно із нашою інформацією, ми не маємо сумнівів, що адміністрація Обами ініціювала цю резолюцію, підтримувала її, погоджувала формулювання та вимагала ухвалення», - сказав Нетаньягу.

Він додав, що резолюція Радбезу не сприятиме вирішенню проблем між Ізраїлем та Палестинською автономією. «Протягом десятиліть адміністрації США та уряди Ізраїлю розходилися у думках щодо поселень, але погоджувалися, що Радбез – не місце для вирішення цього питання. Ми розуміли, що розгляд у Радбезі ускладнить перемовини та віддалить мир», - зазначив прем'єр-міністр Ізраїлю.

Натомість державний секретар США Джон Керрі пояснив, що утримавшись від блокування резолюції, яка засуджує будівництво ізраїльських поселень, США мали на увазі можливість збереження мирного діалогу в палестино-ізраїльському конфлікті. Водночас він звинуватив у загостренні ситуації радикальні кола в Ізраїлі, які зробили "безпрецедентні кроки з розширення поселень".

Обраний президент Дональд Трамп різко розкритикував адміністрацію Обами за її рішення не накладати вето на резолюцію РБ ООН, пообіцявши, що під час його президентства все буде по-іншому.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Ізраїлю відмовився виконувати резолюцію Ради Безпеки ООН, яка засуджує будівництво єврейських поселень. Прем'єр-міністр Ізраїлю оголосив про скасування офіційного візиту свого українського колеги Володимира Гройсмана у Ізраїль, викликав для пояснень послів країн-членів Ради Безпеки ООН, а також розпорядився звести до мінімуму робочі контакти з урядовцями цих країн (України, Росії, Китаю, Японії, Франції, Анголи, Єгипту, Уругваю, Іспанії, Сенегалу та Нової Зеландії). Голів МЗС цих країн не прийматимуть в Ізраїлі, зазначає ізраїльська газета Haaretz.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-