Керрі пояснив, чому США не заблокували в ООН антиізраїльську резолюцію

Керрі пояснив, чому США не заблокували в ООН антиізраїльську резолюцію

Укрінформ
Під час голосування в Раді Безпеки ООН Сполучені Штати, утримавшись від блокування резолюції, що засуджує будівництво ізраїльських поселень, мали на увазі можливість збереження мирного діалогу в палестино-ізраїльському конфлікті.

Так пояснив рішення американської делегації в окремій заяві державний секретар США Джон Керрі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Сполучені Штати діяли з однією головною метою: зберегти можливість двохдержавного рішення, яке кожна адміністрація США протягом десятиліть вважала єдиним способом досягнення справедливого й міцного миру між ізраїльтянами і палестинцями", - підкреслив глава американської дипломатії.

Він наголосив, що обопільна домовленість – це "єдиний спосіб забезпечити майбутнє Ізраїлю як Єврейської демократичної держави, що живе в мирі та безпеці зі своїми сусідами, а також свободи й гідності для палестинського народу". Це майбутнє зараз перебуває під загрозою, з огляду на тероризм, насильство й підбурювання триваючого. Безпрецедентні кроки з розширення поселень були ініційовані заклятими ворогами дводержавного рішення, заявив Керрі.

Хоча США й не згодні з усіма аспектами прийнятої резолюції, "вона слушно засуджує насильство, підбурювання та дії з розширення поселень, а також закликає обидві сторони зробити конструктивні кроки, щоб припинити нинішні тенденції та просувати перспективи двох-державного рішення".

Документ не нав'язує жодного рішення сторонам конфлікту, водночас він зберігає здатність для сторін вести переговори про припинення конфлікту, підкреслив держсекретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-