США дозволили пройти антиізраїльській резолюції в Раді Безпеки ООН

США дозволили пройти антиізраїльській резолюції в Раді Безпеки ООН

Укрінформ
Сполучені Штати не стали блокувати резолюцію РБ ООН, яка засуджує будівництво ізраїльських поселень, знехтувавши надзвичайним тиском на нинішню адміністрацію з боку уряду Ізраїля в союзі з обраним президентом США Дональдом Трампом.

Голосування відбулося в п'ятницю у Нью-Йорку, повідомляє телеканал CNN.

"Рада Безпеки схвалила резолюцію 14-ма голосами, США утрималися. У залі після голосування були оплески, які ознаменували, можливо, останній неприємний етап у довготривалому антагонізмі між адміністрацією президента Барака Обами і урядом Нетаньягу", - зазначається в повідомленні.

Під час інтенсивного "дипломатичного шквалу", який мав місце в останні два дні перед голосуванням, високопоставлений ізраїльський чиновник звинуватив Сполучені Штати у відмові від ідеї Єврейської держави, якщо США не накладуть вето на резолюцію. Трамп також "вставив себе" в цю дипломатичну драму, зазначає телеканал. Він намагався порушити принцип, що Америка має лише одного президента, зателефонувавши адміністрації Обами, щоб та наклала вето в Раді Безпеки.

Постійний представник Ізраїлю при ООН Дені Денон гнівно відреагував на голосування. Водночас він заявив, що не має сумнівів у тому, що нова адміністрація США та новий генсек ООН "увійдуть в нову еру з точки зору відносин ООН з Ізраїлем".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-