У Нідерландах праві сили продовжують лідирувати в передвиборчих рейтингах

У Нідерландах праві сили продовжують лідирувати в передвиборчих рейтингах

Укрінформ
Крайня права партія PVV продовжує лідирувати у передвиборчих рейтингах у Нідерландах, друге місце посідає правляча партія VVD.

Про це свідчать дані узагальненого дослідження Peilingwijzer, яке регулярно публікує голландський суспільний мовник NOS.

Так, за даними опитування, крайня права партія PVV могла б отримати близько 31-37 місць із 150 місць у парламенті. Минулого місяця ця цифра складала 27-31 місце.

Правляча партія VVD, до якої належить нинішній прем'єр-міністр країни Марк Рютте, зайняла б друге місце, отримавши від 22 до 26 місць.

Як повідомляв Укрінформ, раніше дослідники зафіксували зростання популярності правої партії PVV, зокрема, на фоні судового процесу щодо лідера політичної сили Герта Вілдерса, відомого своїми євроскептичними поглядами та антиісламською позицією. Як зазначали дослідники, багато прихильників Вілдерса вважали "несправедливим", що політик мав постати перед судом, де його обвинуватили в розпалюванні ненависті та дискримінації.

На початку року дослідники вже фіксували надзвичайно високу підтримку ультраправої партії PVV. Тоді, за опитуваннями, партія мала найбільшу підтримку серед виборців і могла розраховувати на 33-39 із 150 місць у Нижній палаті парламенту. Пізніше вона почала поступово втрачати рейтинги.

Парламентські вибори в Нідерландах мають відбутися 15 березня наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-