Польська прокуратура розслідує «кризу Сейму»

Польська прокуратура розслідує «кризу Сейму»

Укрінформ
Окружна прокуратура у Варшаві розпочала слідство у справі блокування протестуючими виїзду перших осіб держави з Сейму в ніч проти 17 грудня.

Про це йдеться в офіційному повідомленні прокуратури.

“Окружна прокуратура у Варшаві, спираючись на матеріали з поліції, розпочала 20 грудня слідство у справі щодо низки подій, що мали місце на території Сейму і його найближчих околицях 16-17 грудня, пов’язаних із застосуванням сили щодо депутатів та інших осіб, з метою перешкодити їм вільно пересуватися по території Сейму і виїзду з нього. Здійснення тим самим тиску на дії Сейму, тобто злочину за статтями 191 (насилля або погрози насилля з метою змушення іншої особи до певних дій – ред.) та 224 (примушення насиллям чи погрозами до дій урядових та інших органів – ред.) кримінального кодексу Польщі”, - йдеться в повідомленні.

У ніч проти 17 грудня лідери правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS), зокрема Ярослав Качинський і голова уряду Беата Шидло, після тривалої нічної наради близько четвертої ранку (за київським часом) залишали будівлю парламенту в оточенні поліції, яка затримувала протестувальників, які перегороджували дорогу владному кортежу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-