Криза в Польщі: поліція відтіснила протестуючих від Сейму

Криза в Польщі: поліція відтіснила протестуючих від Сейму

Фото
Укрінформ
Варшавська поліція о п’ятій ранку (за київським часом) відтіснила протестуючих, яку перебували безпосередньо біля в’їзду до парламенту.

Свої дії поліція пояснила загрозою безпеці, оскільки протестуючі перегородили шляхи евакуації з польського парламенту, інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Ми діяли на прохання служби охорони Сейму, яка до нас звернулася з тим, що ці особи блокують виїзд з території Сейму, який є шляхом евакуації”,- повідомила Магдалена Беняк з прес-служби варшавської поліції.

За її словами, протестуючих з “містечка”, яких було понад 10 осіб, cпочатку попередили, що їх маніфестація є нелегальною і попросили відійти від парламенту. Оскільки вони відмовилися це зробити, то поліція силою відтіснила протестуючих на інший бік вулиці. Ніхто з протестуючих не був затриманий. Відразу після цього біля парламенту було загашено саморобні грубки, де грілися протестуючі, а парламент було огороджено металевою огорожею.

З 11:00 (за київським часом) до парламенту РП почали впускати журналістів за старими правилами.

Залу засідань Сейму продовжують блокувати опозиційні депутати. Вони вимагають визнати голосування правлячої коаліції у п’ятницю поза залою засідань незаконним і провести повторне засідання і переголосування.

Фото: wiadomosci.gazeta.pl/Michał Rutkowski

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-