Росія визнала присутність свого спецназу в Сирії

Росія визнала присутність свого спецназу в Сирії

Укрінформ
Дії у Сирії російських Сил спеціальних операцій не підпадають під закон про використання Збройних сил РФ за кордоном, і їхні дії, нібито, не є наземною операцією у САР.

Про це заявив глава комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Озеров, повідомляє Інтерфакс.

"Сили спеціальних операцій - це хлопці, які заточені на знищення (терористів, - ред.). Це не військова операція, це спеціальна операція. Для цього навіть не потрібно задіяти закон про використання Збройних сил. Тут закон про протидію тероризму", - сказав Озеров.

Таким чином, як стверджує він, це не можна вважати участь цих сил у бойових діях у Сирії наземною операцією російських військових.

Раніше у понеділок 12 грудня спікер Радфеду РФ Валентина Матвієнко заявила, що жодної мови про участь російських військ у наземній операції в Сирії не йде. Вона нагадала, що про це було заявлено спочатку - восени 2015 року, коли приймалося рішення про напрямок ВКС у Сирію на прохання керівництва цієї країни.

У березні російські військові офіційно повідомили, що на території Сирії діють російські Сили спеціальних операцій. Генерал-полковник Олександр Дворніков, який тоді командував угрупуванням у Сирії, говорив в інтерв'ю "Російській газеті", що ці підрозділи виконують дорозвідування об'єктів для ударів російської авіації, займаються наведенням літаків на цілі у видалених районах, вирішують інші "спеціальні завдання".

Як повідомлялося, раніше міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро засудив Росію за застосування "подвійних стандартів" при врегулюванні сирійського конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-