Лондон і Варшава підпишуть угоду про оборонну співпрацю

Лондон і Варшава підпишуть угоду про оборонну співпрацю

Укрінформ
Велика Британія і Польща до кінця року підпишуть широкомасштабну угоду про співпрацю в оборонній сфері, що замінить меморандум про співробітництво у цій сфері від 1995 року. 

Це є “проривом” у польсько-британських відносинах, заявив міністр національної оборони РП Антоній Мацеревич за результатами переговорів з британським колегою Майклом Феллоном у рамках британсько-польських консультацій у Лондоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Британська сторона довго вагалася, але нам вдалося їх переконати”, - заявив Мацеревич.

За його словами, угода, яку планують підписати до кінця року, включатиме військову співпрацю, спільні дії у сфері оборонно-промислового комплексу, а також консультації щодо закупівель для армій обох країн.

Міністр додав, що підписана угода буде “проривом у польсько-британських відносинах”.

Мацеревич зазначив, що рішення Великої Британії направити 150 військовослужбовців на північний схід Польщі в рамках контингенту НАТО є “дуже важливим” для захисту Сувальського перешийку (60-км відрізок кордону між Польщею та Литвою).

“Сувальський перешийок об’єднує країни Балтії з Європою і європейськими оборонними можливостями”, - наголосив Мацеревич, додавши, що Варшава повинна була пояснювати союзникам значення цього місця.

Польський міністр також зазначив, що Британія попередньо погодилася на розміщення штабів усіх чотирьох батальйонів бойових груп НАТО у місті Ельблонг на північному сході РП. Військовослужбовці країн Альянсу, які перебуватимуть у Польщі, дислокуватимуться в населеному пункті Ориш і проводитимуть навчання на полігоні Бемово Піске.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-