Міністри оборони США і Франції підписали документи про взаємодію

Міністри оборони США і Франції підписали документи про взаємодію

Укрінформ
Глави оборонних відомств США і Франції Ештон Картер і Жан-Ів ле Дріан у понеділок провели двосторонню зустріч у Вашингтоні, під час якої уклали дві домовленості щодо напрямів подальшої співпраці в галузі безпеки й оборони.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону, оприлюдненому в цей же день, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Міністри домовилися про розбудову міцного союзу, підписавши два документа, що сприяють військовому співробітництву між Сполученими Штатами і Францією", - зауважується в повідомленні.

Перший – це спільна заява про наміри, яка засвідчує, що Америка і Франція впродовж останніх років посилили двосторонню взаємодію, а також визначає сфери, у яких співпраця продовжуватиме нарощуватися у найближчий період.

Другий стосується кооперації в космосі та визначає можливості для двох країн спільно працювати в космічному середовищі, а також створює загальну структуру для реалізації спільних зусиль впродовж наступних десяти років.

Крім того, міністри оборони США і Франції обговорили ряд інших питань, передусім, виконання задач Міжнародної коаліції в кампанії протистояння ІДІЛ.

Наступна зустріч глав оборонних відомств запланована на грудень цього року в Лондоні, під час засідання на міністерському рівні країн-членів коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-